Nyheter, tips & trix från FLOW

Ekonomibloggen

2024-04-23
Konsten att sticka ut ur mängden: Skapa en vinnande konkurrensstrategi
Konkurrens är oundvikligt. Att utveckla en genomtänkt konkurrensstrategi har varit avgörande för att vår redovisningsbyrå i Stockholm ska blomstra. Här har vi listat sex strategier som kan hjälpa ditt företag att möta konkurrensen och sticka ut ur mängden.
Läs mer
2024-04-23
Redovisningsbyråns roll i startup-Stockholm
Det är lätt att bli hemmablind, så kanske är det dags att påminna om att vår svenska huvudstad faktiskt är ett av Europas viktigaste ekosystem för innovativa startups? Stockholm fullkomligt kryllar av dem. Vad gör Flow Consultings hemstad till en så bra grogrund för nya företag? Och hur kan vår redovisningsbyrå bidra till den fortsätta utvecklingen av dem?
Läs mer
2024-04-23
Så hjälper Flow dig att optimera skatteplaneringen
Alla företag, stora som små, vill skatteplanera på ett sätt som gynnar företaget. Vi är experter på att navigera rätt i skattlandskapet på ett smart och laglydigt sätt. Såhär ser vår process ut:
Läs mer
2024-04-23
Att integrera miljöansvar i din affärsstrategi
I en tid då miljömedvetenhet blir allt viktigare är det avgörande för företag att integrera hållbarhet i sin affärsstrategi. Här är fem principer som hjälper dig att integrera miljöansvar i din verksamhet.
Läs mer
2024-04-23
Effektiva strategier för kostnadskontroll
Maxa företagets potential! Att effektivt hantera och kontrollera kostnader är avgörande för varje företags lönsamhet och långsiktiga framgång. Här har vi listat viktiga faktorer som kan effektivisera din kostnadskontroll.
Läs mer
2024-04-23
Stark ekonomisk start på det nya året
Är du redo att lägga grunden för ett ekonomiskt starkare företag 2024? Genom att följa de här stegen kan du se fram emot en stabil och framgångsrik start.
Läs mer
2024-04-23
3 viktiga egenskaper varje företagsägare bör ha
Att vara företagsägare innebär många saker. Du behöver inspirera medarbetare, växa ekonomiskt och övervinna alla möjliga utmaningar. För att klara av det på ett bra sätt krävs en viss typ av person. Här listar vi egenskaperna som varje stark företagsägare bör ha – sträva efter att utveckla.
Läs mer
2024-04-23
Din snabbguide till bättre leverantörsavtal
Är du redo att ta din förhandlingsförmåga till nästa nivå? Leverantörsavtal spelar en kritisk roll i företagets framgång. Här är tre gyllene tips som hjälper dig att skapa mer fördelaktiga avtal med dina leverantörer.
Läs mer
2024-04-23
10 anledningar att digitalisera redovisningen
Som företagare är du förmodligen alltid på jakt efter sätt att optimera din verksamhet. Att digitalisera redovisningen är ett självklart steg. Häng med när vi räknar upp anledningar till varför du ska börja den resan i dag.
Läs mer
2024-04-23
Säkra företagets pengar med insättningsgarantin
Som företagare är du förstås mån om att företagets pengar förvaras på ett tryggt och säkert sätt. En viktig aspekt av det här är insättningsgarantin. Insättningsgarantin är en form av skydd som säkerställer att dina insatta medel är säkrade även om något skulle hända med din bank.
Läs mer
2019-02-21
Nyckeln till framgång för det nystartade företaget
Det där skrattretande begreppet “framgång”. Det ger samma känsla som när man tittar på en solnedgång, njuter av varje sekund och sedan inser att mörkret faktiskt är oundvikligt. Detsamma gäller när du står där med ditt lilla nyfödda företag i armarna och undrar om det kommer att överleva, om det här verkligen var en bra idé, om du verkligen ska ansvara för det här lilla knytet nu? Det är skört, det är sårbart, det är din bebis. 
Läs mer
2019-02-21
Drömmen om ett stabilt kassaflöde
Om kassaflödet inte fungerar som det ska kan det leda till allvarliga problem för ditt företag – hur bra företaget än mår på pappret. Men oroa dig inte! Vi finns här för att hjälpa. Här delar vi med oss av några generella tips som hjälper dig att hålla ditt kassaflöde i schack och få en positiv känsla inför ditt företags ekonomi.
Läs mer